Vaccinatie Nieuwe Griep

De vaccinatie tegen de ‘Nieuwe Griep’ (ook wel Nieuwe Influenza A of Mexicaanse Griep) vindt in twee rondes plaats. Pas na de tweede prik is iemand goed beschermd tegen het virus. Tussen de twee prikken moet drie weken zitten, en we moeten twee weken wachten na de vaccinatie tegen de Seizoensgriep. Om niet in tijdnood te komen moeten we de vaccinatie tegen de Nieuwe Griep daarom in korte tijd doen. We hebben ervoor gekozen slechts één dag per ronde te prikken, beide keren een vrijdag, van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. De data zijn: 20 november en 11 december.

Wie komt in aanmerking voor de vaccinatie? In principe iedereen die ook een uitnodiging heeft ontvangen voor de jaarlijkse vaccinatie tegen de Seizoensgriep. Daarnaast gezinsleden en mantelzorgers van patiënten met ernstige hart, long of nierproblemen. Als u denkt dat u zo’n gezinslid of mantelzorger bent, wilt u dan even bellen naar de assistente?

Het is natuurlijk mogelijk dat u niet in staat bent om te komen op de twee genoemde vrijdagen. Via het Contactformulier kunt u een afspraak maken voor een alternatieve priktijd.